• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

dania-wloskie

Składniki i przepisy na dania.

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Vitello Tonnato: cielęcina w sosie tuńczykowym...

 
Składniki na dwie osoby // Czas przygotowania: około 30min
 
200g plasterków cielęciny ugotowanej lub schabu, cieniutko pokrojone (zimne!)
140g tuńczyka w puszcze (we własnym sosie)
około 4 łyżek majonezu
1 ząbek czosnku
1 łyżkę octu balsamicznego
1 łyżeczkę musztardy
1 łyżeczkę kaparów
5-6 liści bazyli
Wymieszać tuńczyka, majonez, czosnek, ocet, musztardę, kapary i bazylie w mikserze, aż dojdzie do konsystencji kremowej. Najlepiej przenocować w lodowce, aby przyprawy dobrze przeszły.  Rozłożyć plasterki cielęciny na płaski talerz i następnie polać sosem tuńczykowym, trochę doprawiając pieprzem

 

Gotowe! Buon appetito!
02 kwietnia 2019   Dodaj komentarz
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Malusia123 | Blogi