• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

dania-wloskie

Składniki i przepisy na dania.

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Ragu alla Bolognese

Składniki na dwie osoby // Czas przygotowania: 2 godz.

 

250g mielonego mięsa (najlepiej wołowego)
50g pancetta (czyli świeżego boczku)
1 marchewka
1 mała cebula
1 seler zielony
250ml bulionu wołowego
50g koncentratu pomidorowego
25g masła
250ml czerwonego wina
200g spaghetti lub tagliatelle
Warzywa pokroić na małe kawałki  Rozpuścić masło na patelni, dodać trochę oliwy i włożyć pokrojone warzywa, podsmażając Pokroić pancette lub boczek i dodać do warzyw na patelnie Jak już wszystko w patelni nabierze ładny kolor, dodać mięso i dobrze podsmażyć  Następnie dodać czerwone wino i dalej gotować aż wyparuje. 125ml bulionu następnie powoli dodawać do mięsa, tak aby nie było mięso za mokre (dajemy sobie czas aby wszystko miało dobra konsystencje)   W drugich 125ml bulionu rozpuścić koncentrat i ponownie powili dodawać do mięsa Na wolnym ogniu tak długo gotować, aż dojdzie do kremowej  W międzyczasie ugotować spaghetti w dużym garnku, odlać i zmieszać z sosem i gotowe!
02 kwietnia 2019   Dodaj komentarz
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Malusia123 | Blogi